Kad bi Nikola zakasnio

Više/Manje

 

KAD BI NIKOLA SVETI JEDNE GODINE ZAKASNIO,U CIJELOME SVIJETU DJECU BI RAŽALOSTIO.UZBUNILA BI SE DJECA ŠIROM ZEMALJSKE KUGLE,DJECA SA SJEVERA, ISTOKA, JUGA PA SVE DO BRAZILSKE DŽUNGLE!

MALI BI ESKIMI U SVOJIM IGLU-KUĆAMA SIGURNO ČEKALI SVECA SA SVOJIM MAMAMA.NA KRAJU BI TUŽNI I “SMRZNUTIH” SNOVA OSTALI BEZ KAPUTA OD KRZNA TULJANOVA.

A DJEČAK N’KOMOŠTO U AFRICI ŽIVI I VIDI SLATKIŠE SAMO NA SLICI,ČEKAJUĆI NIKOLU U MISIJI, KOD MISIONARA,ŽARKO BI MOLIO BOGA DA NE OSTANE BEZ SLATKOGA DARA. JER, BOMBON JEDAN,UTAŽIO BI ŽELJE NJEGOVE,A ČOKOLADA ILI SLADOLED ISPUNILI BI MU SNOVE!   

AMERIKANCI, JAPANCI I OSTALI BOGATI DJEČACI,TAKOĐER BI SVECA ČEKALI,ALI NE BI SKRŠTENIH RUKU STAJALI.U ČAS BI POTRAGU ZA NIKOLOM POKRENULI FAMOZNIM INTERNETOM I PROŠIRILI JE CIJELIM SVIJETOM! JER TA DJECA NISU NAVIKLADA IM SE ŽELJA NE ISPUNI, PA NE BI DOPUSTILI ČAK NI SVETOM NIKOLI DA IH ZBUNI!

A JA, MALI HRVAT U MOJOJ HRVATSKOJ DRŽAVI,JA BIH ČEKAO I ČEKAO DA SE SVETAC POJAVI.SA MNOM BI ČEKALA I ČIZMA MOJA U PROZORU...

A KAD BISMO UZALUD DOČEKALI ZORU,ČIZMU BIH SPREMIO,RAZOČARAN BIO I ZAKLJUČIO:“OVE GODINE NISAM DOBAR BIO,SIGURNO SAM NEGDJE GADNO POGRIJEŠIO?”

 UH, KAKO BI TO STRAŠNO BILO,KAKO BI NAS RAŽALOSTILO KAD BI SVETI NIKOLA ZAKASNIO,A NIŠTA NAM NE BI OBJASNIO!